CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, 9 October 2011

i miss you

Lama rasanya tak update, just want to say im sorry kat someone, and im sorry to myself too, yes im so sorry told you that i dont love you, but deep in my heart i love you so much. Sorry that you love me but i cant love back, but i will always love you as my friends it all i can do right now. Sorry to myself that i have to quit everything.. All i wanna it to do is just say sorry to everyone of you that i've hurt before... SORRY i guess that it for now.. i have to go.. BYE.

Sunday, 21 August 2011

A lot Like ♥

Bila cakap soal cinta hati dan perasaan semua tu memang susah nak ungkapkan dengan kata2. hanya perasaan kita je yg tahu.. hidup ni kadang2 susah kita nk duga, kadang2 bila kita rasa kita dekat dengan seseorang... tapi sebenarnya kita jauh.. jauh sangat... walaupun kita dapat gengam tangan dia..  ditapi hati dia belum tentu dapat kita selamikan... mungkin kita boleh buat dia ketawa disaat dia tengah bersedih.. tapi kita tak dpt baca apa yang disebalik senyuman dia.. kita cuba nak jadi pendengar dia yang setia.. bila dia bersedih dan menangis.. kita sangka kita dapat pujuk hati dia.. padahal yang sebenarnya dia tak perlukan kehadiran kita dalam hidup dia.. korang pernah tak rasa macam tu?  Sedihkan bila kehadiran kita langsung tak disenangi. haha.. sebenarnya mood nak menjiwang ni.. Sbnrnya waktu jalan2 di fb ternampak fb Bf lama.. bf yang 1st skali zaman persekolahan dulu.. Dah lama tu zaman sekolah2 dulu. zaman kegemilangan ratu dulu kikikiki perasan.. Anyway kalo boleh nak ucap tahniah dekat my very 1st Bf sebab dah kawen..Form3 masa tu and dia time tu umo 25 tahun beza 10 tahun kot kikiki. Tp dia mmg baik, x smoking itu yang penting. main pompuan jarang sekali, pompuan main2kn dia adelah, pompuan tu fhm2 jela sape jahat kan -_-'. seriusly dia mmg baik sangat tersangatlah. Tapi syg kebaikkan dia tu aku balas dengan kata putus :(. Mcmne aku boleh suka dier dulu? owh mcm ni dia seorang yang kelakar sangat  dia mcm dictionary taw tanye je english word ape semua dia tahu.. macamne blh kenal dia. kenal kat ym masa tu zaman2 myspace la kikikiki.. lama la jugak bercinta dalam internet dengan dia.. kitaorang tak pernah nak webcam ke ape.. bayangkan dari form3 sampai form5 kitaorg tak pernah bersua muka langsung YM dengan Myspace je tempat kitaorg becinta tapi dia selalu call kirim mms.. ingat lg kalo aku miscall je then kira 1 2 3 time tu mesti dia call balik.. dia pernah lah kena marah dengan bapak dia sebab bill telefon dia tinggi gara2 dia suka sangat call aku.. time tu dia takde kerja lagi.. dia baru habis blajar.. dia taklah hensem tapi bila borak2 dengan dia aku rasa hilang masalah.. dia banyak tahu pasal permasalahan aku, family, study semua dia tahu.. tapi pasal dia aku tahu yang basic2 je. tak la mendalami sangat.. dia mmg seorang pendengar yang setia.. dan setiap apa yang dia nak buat dia mesti call atau pun sms aku.. kira aku rasa macam selalu dekat dengan dia... dah bercinta dekat 3 tahun kira lepas aku habis spm tu baru la kami dua berjumpa.. Sebenarnya perasaan tu bercampur ar seronok tak sabar seriau pon ye malu pun ade semua perasaan menjadi 1. Sebenarnya time tu dah 2 hari aku kat umah Along kat Damansara. dia pulak umah dia tinggal kat Ampang.. tapi aku rahsiakan la konon nak suprise la kan... kikikikiki aku suruh along drop kat Puduraya.. then aku call la dia suruh amik aku kat Puduraya. Mak ai dia punyalah tinggi terasa rendah you.. entah kenapa mulut aku yang becok ni boleh pulak tersenyap aisey.. malulah katakan 1st time jumpa.Dia naik keta LandRover, setahu aku keta dia keta wira je warna putih, so dalam keta aku pun mulakan conversation pasal dia tipu aku, cakap naik wira tapi ni naik LandRover pulak, pastu dia gelakkan aku, dia cakap keta bapak dia lah ni, keta dia adik dia pinjam. itulah detik pertama jumpa dia. Malu tapi sayang.. kikikiki. Taktahu lah dia ingat ke tak lagi kisah cinta dia dengan budak hingusan ni dulu. Dia bwk aku balik umah dia di lain harinya,, lepas tu aku find out something pasal diri dia.. rupanya byk yg aku xthu pasal dia.. entah kenapa aku rasa kecewa tertipu je perasaan aku.Bila dia antar aku balik tu aku tak cakap sepatah pun dengan dia.. Lepas tu aku rasa mcm nak putus je dengan dia.. Aku just tinggal dia macam tu je. jahat kan aku. padahal benda tu taklah ade ape sangat pn.. Depan  Masjid Negara jadi saksi hubungan kami putus sampai  situ je.. Putus mcm tu je dia takde nak merayu ke ape macam tu je.. :( bila difikirkan balik aku sedih buat dia macam tu. lepas tu dapat twrn smbung belajar kat N9 sethn then sambung kat KL. Ada jugak teserempak dengan dia.. dia masih solo je tapi tgk sekarang ni dah kawen. So nak ucapkan all the best kat dia... Dah hantar mesej kat FB tapi tak add dia. dia tak balas pun.. Dulu Saya tinggalkan awak sekarang orang lain pulak tinggalkan saya, memang adil kan dunia ni. ^^, Takpe at least saya belajar dari kesilapan, meninggalkan orang yang baik mcm dia tu mmg 1 kesilapan. Tapi kalau tak buat silap kita tak belajar lah kan.. Dah lama tak kenangkan dia, tapi bila dah tertengok gambar kawen dia tu baru la teringat balik kisah ni.. Ni antara peristiwa yang akan sy kenang sampai bila2. Walaupun saya tak pernah citer benda ni kat bf selepas DIA.. itu je kot memori zaman persekolahan ~ kikikikiki indah jugak bila dikenangkan .. ~ Sampai sini je kot thanks la pada yg sudi baca pepanjang ni :P

P/s : Happy dah tahu awak bahagia sekarang..♥ #seikhlashatisayahappyuntukawakikmal


once upon a times.. when i meet you.. i know u r somebody.. but why u never told me before ???

Thursday, 18 August 2011

New ♥

i ♥ her she inspired me 
assalamualaikum.. lama rasanya tak update blog ni kikikikiki sibuk dengan aktiviti 2 harian... Alhamdulillah bulan ramadhan ni memberikan sedikit ketenangan untuk diri ni.. harap2 bulan2 yang seterusnya pon sama lah ye.. kikiki.. Thanks yang tegur tu ramai cakap eh pie makin ceria je skng.. ada jugak yang question why kikikiki.. itulah kan bila x happy org tanya.. bila happy pn nak dipersoalkan haishh x phm2 kikikikiki.. tapi pedulilah apa org nk fikir.. yang penting im happy now.. beberapa hari lepas ada tgk cerita kisahku which is cerita pasal Wardina Saffiyah.. menyentuh hati betul cerita kisah hidup dia.. i ♥ you la kak dina. You really inspired me.. back to the title New ♥ new obsession Al-Quran & Honey.. wlpn dh ada obsession br but APPLE is still my no 1 kikikikiki..Nabi s.a.w bersabda: "Berubatlah kamu dengan dua jenis ubat yakni madu dan al-Quran". Alhamdulillah it a cure for me.. yang hati tak tenang tu boleh lah cuba kikikikikikiki..



Sangat bersyukur. Thanks Allah sebab kirimkan hambaMU
yang berhati mulia disaat aku betul2 dlm kesusahan ni.
Jasa hambaMU itu, hanya kau saja yang boleh membalasnya..
Alhamdulillah. Amin ....







Honey Apple but not Poison apple OK =P


My current Obsession ♥


   

Wednesday, 10 August 2011

miss you ?? miss me ?? ^^


Tada !!!! blog dah salin baju ekekekeke.. pink je.. hihi ala shout box lama dah terhilangkanlah sedihhhhh so takde lah yg komen dah warghhhhh... hihi singgah jab sebelum nak prepare waktu berbuka ni... ok jumpa next entry ye ^^ Assalamualaikum.. 



Monday, 8 August 2011

Revenge is Sweet ???

Lately ni Kenangan lama asyik menghantui diri je... emmm dendam ke aku kat dia ?? sayang lagi ke aku kat dia ?? emmm... apa2 pn i still think that revenge is not the right way.. Daripada berdendam lebih baik berserah je dekat Allah s.w.t. sebab... Walaupun aku tak la pandai sangat bab agama ni.. tapi pengalaman membuat aku terfikir sendiri... owh apa yang aku rasai sekarang ada kaitan dengan perbuatan aku yang lepas... sebab i can feel that KARMA is paying me back.. Dulu aku tak la baik sangat... kira aku suka mainkan perasaan orang.... ada sebab aku buat macam tu.. tapi bila difikir2kan balik tak ada faedah pon... tapi semua tu dah lepas... biasala kan waktu tu fikiran tak la matang sangat.. girl just wanna have fun kan.. yang tahu nak seronok je.. =PP  Apa yang berlaku sekarang ni buat aku sedar yang 4 tahun dulu.. aku rampas dia dari someone.. then sekarang benda tu berulang kan.. emm Allah tu maha adil kan... yang bestnya my bestie sendiri yang rampas.. sebab tulah sekarang aku fikir lebih baik aku dekatkan diri denganNYA sebab dia tak pernah kecewakan aku.... Topik PERUBAHAN di ikim.fm ahad lepas betul2 menyamai dengan kehidupan aku sekarang.. yela dulu Freehair sekarang bila dah bertudung.. adala pulak kawan2 yang cakap ada la pulak yang cuba jadi ustazah kan.. even lecture pon pernah tegur dulu masa mula2 aku cuba bertudung... nama je tahun 2011 tapi pemikiran mcm zaman batu je haishh tak faham betul... Aku berubah bukan sebab aku kecewa tapi sebab aku rasa dah sampai waktu untuk aku berubah.... Tapi kadang2 rindu sangat dengan life yang dulu.. -_-' kuatkanlah hati aku untuk meneruskan perubahan ni YA ALLAH..  kadang2 tu macam2 godaan dari kawan2.. aku harap aku kuat untuk semua ni.... Dah jauh ni... kenapalah mesti ada perasaan macam tu.. berdosanya..  T_T  hati tolonglah kuat untuk semua ni......

One way or another way... :5


Sunday, 7 August 2011

BENGGANG

Hari ni macam nak ishtiharkan hari BENGGANG sedunia je !!! erghhhh !!! HYE HYE HYE Stop la tak payah nak jaga hati aku sangat seriusly hipokrit gilerrr !!!!!!!!! dh laa !!!!! 2 2  laki bini sama je !!!! jangan nak baik sangattt la aku dah menyampah dengan korangg 2 org la !!!! Jangan la pernah muncul dalam hidup aku kalau setakat nak buat aku merana lagi.. sorry la aku sikit pun tak kisah.. kau go on lah dengan life ko as i will go on with my life.. so please do leave me alone !!! tak habis2 nak sedihkan hidup aku kan kan.. takpelah aku redha je.. dan aku mampu lagi tersenyum dengan gelagat2 korang yg mmg disguisting sangat.. keep doing it you fool...


P/s : i believe in KARMA.. what you givinme you sure get it back SAYANG !! heh <3 

Friday, 5 August 2011

Flu Fever C

Lama rasanya tak update blog ni... mana taknya baru je bukak lappy dah tetido depan lappy ni.. hukhukhuk macamlah penat sangat PUASA kan ekekeke bukan penat ke apa tapi sebab makan ubat selsema tambah lagi dengan ubat batuk konfen2 la mengantuk giler.. walaupun taknak tido tapi mata ni automatic je close sendiri  -__-' pada yang im kat fb tu maaf la ye bukan sombong ke apa ke.. tapi cuma tak sedar ada mesej ekekekeke... Hari ni dah masuk 6 hari kita puasa kan?? alhamdulillah.. tak tinggal la lagi puasa penuh je hikhikhik.. Seronok pulak baca blog2 org lain.. macam2 kisah.. sangat jeless bila baca blog yang citer pasal KEKASIH HATI SAYA LA hihi bila la nak update story macam tu kan... ekekekeke.. Actually fie dah tukar link blog dari myzsshunnyuntoldlovestory ke mylittlegreycell hihi.. sebab fie rasa tak ada dah kot untold love story.. so biarkan dia tersimpan kemas jauh disudut hati dan lipatan sejarah hidup fiekan.. ish2 tak sangka bila dah tukar link blog ni ada jugak yang cari anyways thanks ok yang sudi baca blog yang tak seberapa ni.. actually fie takdelah sangat pandai nak berHIAS blog ni.. tapi dalam proses nak blajar jugak... dulu fie rasa ada blog ni renyah je.. yela dulu takde sangat nak online macam sekarang.. kalau dulu ada je aktiviti luar kan.. kalau setakat nak berfesbuk tu sempat la lagi.. tapi sekarang blog ni dah jadi macam everyday rutin pulak ekekeke.... Itu je kot sebab fie dah malas taktahu nak citer ape lagi dan rasa mengantuk sangat.. hahahaha ok     assalamualaikum semua <3

When you keep QUIET , it make me worried..
 When you keep QUIET, it make me think : whre are you ? with who ?
and many more I would think about you. =((


ShoutMix chat widget