CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, 31 July 2011

i miss you BLACK !!!

balik balik terus je jumpa rasa nak jumpa BLACK yela banyak sangat2 nak kongsi dengan black ni.. rinduuuuuuuuu... black la yang banyak simpan rahsia2 aku.. hihi.. black jugak la selalu tolong aku dalam menyiapkan kerja2 assignment yang err -_-'.. thanks black.. sayangg ko muaxxxXXhhh sehari aku boleh habiskan masa berjam2 dengan si black ni.. hihi.. so bila 5 hari tak jumpa.. memang banyaklah nak cerita kan.. hihi....             
my Notebook HP Pavilion aka BLACK =DD

Dah start puasa hari ni.. baru je lepas sahur.. alhamdulillah dah kenyang =DD SELAMAT BERPUASA ye semua.. ok tak tahu nak cakap ape dah.. nak tido dulu lah.. assalamualaikum.. eh eh baru teringat.. alamak simcard fie hilang lah.. so habis no telefon yang ada dalam tu =(( emm sedihnya.. nak kena pergi DG centre la besok untuk dapatkan kad baru... banyak contact hilang.. sedihhhhhhhhhhhhhhh =((( semua takde dalam fon sangat.. semua no dalam sim.. rasa mcm tercicir la simcard tu.. ala.. T_T

Friday, 29 July 2011

Nightmare..

Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh !!!!! xsuka xsuka xsuka !!!!! T_T kenapa mimpi macam tu.. Kenapa.... takut sangat.. mintak2 mimpi ni tak jadi kenyataan.. dalam mimpi ni dia sedih.. sebab aku.. tolonglah aku tak nak jadi penyebab dia sedih.. tapi nanti datang la umah lagi ok..(tetiba kan haha) =D kenapa la mimpi aku tu macam pelik sangat.. Dia datang umah aku dengan kawan2 dia.. yang buat aku sedih tu sebab dalam mimpi ni dia menangis depan aku.. emm tak tertahan hati aku tengok dia menangis.. tolonglah jangan menangis lagi walaupun dalam mimpi saya ok.. -__-'  tapikan kalau kita mimpi sebenarnya yang berlaku sebenarnya adalah sebaliknya.. yeke? entah tapi kan mimpi ni memang pelik macam betul2 berlaku (mintak simpang la malaikat 44) T_T dah la datang berbaju melayu grey bagai.. ingat nak datang merisik ke ape haha berbaju melayu segala kan.. tapi taknak la mimpi macam ni lagi... tinjau blog si dia then tengok pic dalam blog tu wah wah wah cair melting kot =O tetiba kan -__-' oklah merepek je.. anyway.. hari ni birthday mumy saya yang tercinta.. sempat call mumy tapi sekejab jela.. =(( mumy saya tak la berapa sihat.. Jantung dia tak berapa kuat... sedih sangat tapi mumy tak pernah tunjuk dia sakit depan anak2.. ya allah kau panjangkan hayatnya ya allah... =((  dan untuk mumy pie..


h a p p y b o r n d a y m u m m y.. pie doakan mumy dipanjangkan umur insyaallah mi.. mi akan sempat lihat semua tu...mi akan sempat tengok pie sanding.. mi akan sempat main dengan cucu2 mi.. mi jangan la cakap macam tu lagi ye =(( tak dapat nk bayangkan hidup tanpa mumy... thanks mi sbb mumy selalu ada saat pie perlukan mumy.. mumy adalah alasan untuk pie truskan hidup ni mi.. mi pie harap pie boleh jadi setabah mumy.. sekuat mumy... mumy terima kasih kerana selalu mendoakan kebahagiaan pie ye mi... pie janji  mi pie takkan sedih2 lagi.. hug and kisses dari anakmu yg jauh.. insyaallah puasa pertama nanti kalau dipanjangkan umo pie akan berbuka dengan mumy...i love you.. my truly love me <3

Thursday, 28 July 2011

Heart 2 Heart

Morning =DD bangun dengan takde perasaan... terus cuci muka then update blog ni....  perasaan ketika ini kan 


1. Rasa rindu kat mummy sangat yela besok birthday mummy.... mummy rinduu  nak hug n kisses =((
2. Rasa nak demam ni.. badan panas je.. siap pakej dengan selseme memang terbaik la cuti ni..
3. Perasaan malas sebenarnya nak update blog ni -_-'  
3. Alangkah bagus kalau takde perasaan eh eh boleh ke hahaha...
4. Heart to heart talking semalam with the girl =D
5.Rasa macam nak silentkan diri sekejab la.. and enjoy for the rest of this week =)
6. Tak sabar nak sambut RAMADHAN dah dekat kan nanti tunggu SYAWAL pulak hihi..
7.Rasa rindu dekat kawan-kawan.. and thanks so much ye CYN yang rajin mesej fie.. @mizz u 2.. 
8. _________________________________________ -_- speechless kot 
9. maaf bukan tak nak approve relationship tu tapi ( :menung ) maaf ye harap shah faham =)) 
10.Ok tu je kot untuk hari ni malas sangat dah ni... 


P/s : alhamdulillah getting better..thanks Tria.. i will keep this in mind.. "Sometimes , no matter how much you   like someone , they're just not meant for you.. Tria cakap dont be sellfish... Selalu lah letakkan diri kita di situasi GIRL yang di pihak sana.. then judge.. Thanks Tria.. that what im doing right now... be strong and be happy.. -END-   

Wednesday, 27 July 2011

-ve 4 and CD

Muhnink! Bekpes ngan sejibik epal + hot choc...  sangat sejuk...  tapi dah macam nak terbiasakan diri... janganlah time nak enjoy2 macam nilah nak flu la nak fever la rimass tau !! -_-' apsal la antibodi ni tak kuat sangat... mungkin masih terkejut dengan perubahan cuaca yang melampau-lampau kat Mt buller semalam mmg terlampau kot dibawah - 4 darjah celcius.... memang membungkus lah... tapi niat hati tetap gak nak main snow kan tapi tak lama kot balik ke Cafe then minum hot choc memang selesa :fuh alhamdulillah la Malaysia takde salji bagai ni...  -_-' mungkin kalo dah lama2 mungkin biasa kot kan hihi.... 


Flu ke Fever ke tak kisahlah sebab i still can walk and today rasa nak lepak kat taman depan Uni Mel ni je.. and nak ajak Tria wat Photoshoot yeyy... CD dari Farish belum tgk lagi... Farish pon tah la.. Malas la nak pikir nak Single dulu kot huu Ok that it for today... achummmmmmmmmm (alhamdulillah) assalamualaikum 


P/s: Siaplah ko rara balik Malaysia ko pulak tgk kitaorg dating ok -_-' benci tul asyik dengan bf dia je sampai kawan dilupakan.. selamatlah ada    
       Tria ikut.. Vacation kali ni dah jadi macam cuti melawat BF dia pulak adoi.. tapi takpalah bila dia balik malaysia nanti takde dah nak jumpa 
       BF dia tu dah huu.. lepas ni ko teman la pulak Tria ngan fie dating ekekeke...Dating ke tetttt..  

Tuesday, 26 July 2011

Jom layan jer AGAIN by Bruno Mars

Back pain,Knee pain,Leg pain,Joint pain.zzzzz.

Penat berjalan je hari ni.. kan best kalo ada orang dukung kan kan kan berjalan sampai besok pon nak ekekekeke.. Tapi mmg tak tahan lah pakai boot yang ade heel sikit konon nak vouge la kan hihi nampak macam esok kena pakai boot yang flat je kot kalo tak boleh tercabut kaki ni.. adush.. Susah jugak kan... Pagi2 dah menatap berjalan untuk breakfast kat Victoria Market mmg crowded la jugak.. yang best tu boleh cuci2 mata.. mmg best kot :kecur terasa kecik (comel)!shy je rasa hihi... Sejuk jangan cakaplah lebih sejuk sikit dari kat genting !sjok.. malas nak mandi je rasa hihi.. mmg malas pon tak kisahlah ada heater pon tetap rasa malas hahaha.. Tak sabar rasanya nak tunggu besok sebab nak ikut rombongan pi main salji yeyyyyyyyyyyyyyy !!!!!! alamatnya lagi2lah rasa nak demam taktau la boleh bertahan ke tak?? !sjok huuuuuuu tak sabarnyaaaa.. hihi.. kat sini tak susahlah nak dapatkan makanan halal.. banyak la jumpa pelajar Malaysia kat sini.. tapi so far tak jumpa la lagi yang Solo kan semua dah berpacaran !shy jelessnya tengok dorang berdeting :aduhai Opss lupa pulak kekasihku tertinggal di malaysia.. haha kekasih ke tettt.. in relationshipship tapi complicated kan hahahahaha.. lepas ni nak SINGLE balik lah..

Penatt memang penatt tapi seronok je harini kepala pon tak sakit.. yang paling penting rasa tenang je.. ala cakap pasal tenang ni.. nak tukar lagu kat blog la eh eh tetiba lakz kan haha tapi mmg tenang la hihi nak lagu AGAIN dari Bruno Mars tapi tak jumpa lagi la emmm Bruno Mars lagi!! haishh Jgn nak Bruno Mars la sangat la kan hihi.. sesape yang ada link widget lagu tu meh la share2 ok =DD .. lama tak dengar khabar bestie ni.. dengar citer tengah bercinta sakan ni.. ish tak sabar nak mengusik lu la wei hihi..=DD tadi masa kat taman kan tengah2 mengelamun laju je tangan ni menulis ayat2 cinta ecececece ayat tu tak la ayat sangat kan tapi lebih kurang NOTA CINTA la.. rasa nak publish tapi tengoklah macamana.. NOTA CINTA ni just reminder untuk diri sendiri agar lebih tabah dah tak tersilap langkah lagi.. Alhamdulillah la lebih tenang dari biasa.. Itu je kot untuk hari ni.. Jumpa lagi di next update ye.. Assalamualaikum..

P/S : Gembira je rasa bila dapat tahu org yang kita sayang tu tengah berbahgia kan hihi.. i pray
the for you.. =DD take care and rajin2 study ok !pis

Monday, 25 July 2011

Alhamdulillah, Reached Melbourne safe and sound

Alhamdulillah 8.00pm dah selamat arrive kt Tullamarine International Airp0rt...
Wah seperti yg dijangkakan memang cuaca agak dingin....
Teruja rasanya menjejakkan kaki di the 2nd largest and m0st beautiful city in Australia ni..
So hari ni x bjln sakan lg tp just jalan2 di sekitar Melbourne Uni to Fed Square...
Hehe dalam nk away fr0m pc n lapt0p blh pulak update bl0g via ph0ne ni.. Eww mmg agak susah jgk.. Xsbr rasanya nk berjalan2 lg bs0k.. Takut la apela reaksi dia bila dh baca bl0g aku kan.. !gegel

Sunday, 24 July 2011

Fly Away

Ya allah tak sangka betul dia amik serius apa yang aku cakap dulu.. dia betul2 cari blog aku adush degil la awak!! awak mmg degil kan!! mmg dia mengaku dia degil.. tak perlu awak nak cari sebenarnya bukan ada apa pon dalam blog sy ni.. cuma bla bla bla meluahkan rasa hati je.. awk lah yang paling forbiden sekali kalo nak ikutkan kira NO ENTRY lah malu la saya kalo semua awak nak bacakan ekekeke... adush tulah akibat tersalah cakap kan dah terpaksa bagi emm.. maluuuuuuuuuuu lahhhhh !!!!!!!!!!!! faham tak??? ekekkekeke yang penting entri2 yg tetttt kena la padam dulukan :fuh...Budak degil nih adoi ada jugak yang nak kena makan ni.. emmm tapi kan awak thanks kita tetap kawan kan.. thanks awak tetap anggap sy kawan awak...jadi lepas awak baca ni saya harap awak tetap anggap saya kawan awak jgk ye.. macam pernah saya bagitahu awak dulu masa awak dengan awek sebelum awek awak sekarang? awak ingat tak? saya harap awak happy je.. dan yang paling penting jaga kesihatan awak tu ok.. Awak jangan risau pasal saya.. tahulah saya menjaga diri saya di tempat orang nanti ye.. Oh ye awak di kesempatan ni saya nak bagitahu awak yang saya mungkin akan lama menyepikan diri due to having a day untuk diri saya sendiri.. So jangan la rindu saya ok ekekekeke PERASAN jab..awak maafkan saya ya jika saya sebelum ni pernah sakitkan hati awak tau.. dah kita 0-0 sekarang.. Doakan saya ye awak doakan saya sebagaimana saya akan doakan untuk kebahagiaan awak =DD HAH dan terpenting sekali saya nak awak score SEM ni ye janji tau...

Malu...... !!!

Malam ni rasa mcm taknak tido je.. alhamdulillah persiapan VISA PASSPORT semua dah ready.. tunggu nak fly besok je.. tak sabar nak meluaskan pandangan tak sabar rasanya nak keluar mengubat hati yang lara ni ekekekeke.. tak sabar nak merasai FALL emm excitednya.. sangat2 teruja.. mudah-mudahan hari2 disana akan lebih membahagiakan aku =))  Nak away dari PC LAPTOP lah.. ekekekeke agak2 ada tak yang nak rindu aku?? hahaaha agak2lahkan huu perasaan je tau.. Nak pergi beberapa hari je tapi bag mak ai macam pergi taknak balik dah tu :fuh.. memang saratlah dengan baju2... lepas ni jaranglah online nampak gayanya.. kalo ada mood online lagi.. kalo ada bahan nak dikongsi mungkin update kat blog je kot.. FB skng pon dah bervirus ade je yang hantar mesej hi how r you ape kejadah lah FB ni sekarang malaria ke ape? bengang betullah!!! rasa macam dah tak ada apa yang nak di updatekan lagi dah.. so nak merayap2 blog walking kejab nak meyantaikan diri dululah.. Ok kita jumpa lagi ye di Next Update.. Assalamualaikum..

Headache is Killing me

Assalamualaikum.. semalam rasa nak update je blog tapi ya allah tuhan je tahu betapa sakitnya kepala.. so tak dapat nak update la semalam... Hari ni still rasa juga sakit kepala tapi tak la seteruk malam semalam... hari semalam tak la seperti hari sebelum ni pun emm.. alhamdulillah dapat jugak melalui hari semalam macam hari-hari biasa. Lama jugak lah tak dengar berita pasal si dia kan tapi baru2 ni macam terover heard yang dia emm nvmd.. malas la nak pikir pasal org yg x pnh pikir sal kita kan.. hihi oklah semoga hari esok membawa seribu satu kebahagiaan untuk diri ni amin .. =))

Wednesday, 20 July 2011

You are my Best Friend Forever

Haishhh tersenyum je aku hari ni.. semalam memang rasa empty hikhikhik =DD tapi kan yela betul la kata pepatahkan bila hari selepas hujan pelangi pasti muncul hikhikhik.. eh eh betul ke tak ni pepatah ni hihi..Semalam lepas je buat entry blog.. baru je sebut pasal bestfren yang lama menghilang tu tup tup tup dia muncul je hihi.. Muncul bukan muncul je tapi selalu buat aku tersenyum je hihi.. puas jugak lah berborak dengan dia sampai pukul 3 Pagi la jugak hihi. Lega rasanya dapat luahkan ketidakpuasan hati kat dia pasal. Yang bestnya dia janji nanti di betulkan balik yeyyyyy !!! tapi bila aku pikirkan semua tu dah tak penting pon entah rasa malas la  MALAS SEMALAS MALASNYA hahahhaha.. 2 hari jugak la nanges sebab kehilangan " benda " tah ape2 je.. Memang best kan kalau tengah2 sedih then ada yang pujuk hihi.. sesekali nak jugak gedik2 kan tettttttt hahahahaha hari ni sumpah happy je tak kisah lah apa orang lain nak pikir pasal ko dengan aku kan tapi yang penting kita je tahu =DDD. 


Alhamdulillah hari ni berlalu dengan tenang tanpa kusut memikirkan hal lain.. Ya allah aku mohon kepadamu hilangkanlah rasa sayang ni kepadanya kerana dia memang bukan diciptakan untukku... semoga aku redha dan tabah mengharungi hari-hari mendatang tanpa dirinya.. hati tolonglah kuat untuk semua ini ya tak terdaya rasanya menanggung perasaan yang MAHA menyiksakan ini lagi.. nampak benar dia sibuk dan pastinya tumpuan utama dia bukan kat aku lagi.. apa-apa pon aku harap dia baik2 je kat sana semalam sempat jugak mesej tapi aku dapat rasa yang dia sebenarnya sudah fedup entahlah perasaan aku memang rasa macam tu kalau benar baguslah kan tak payah lah aku nak merindu-rindu pada yang tak sudi lagi kan hihi.. ok la itu je kot untuk hari ni.. harap hari esok hidup aku seceria hari ini lagi yeyyyyyyyy.

*P/s  Ko rndu aq x? Hehe aq rndu ko sgt2 la XP
         Sbor la. Aq bz , tp aq x pnh lupe ko taw x XP
         Xpe nti aq try bt yg bru. Lg pn dh jrg in c2. Jgn cdh2 ye

Hehe thanks ye selalu je ko ada time aku perlukan a shoulder to cry on =)))

Tuesday, 19 July 2011

Untold Story Chapter 1

rasa empty je hari ni tak macam hari-hari yang lepas tu.. Misteri betul la perasaan ni.. entah kenapa hati ni terjatuh sayang dekat awak haishh mengganggu betul la perasaan ni.. yela tak sepatutnya saya ada perasaan ni lagi kat awak sedangkan awak dah pun berpunya.. tapi tak salahkan kalau saya sayang awak lagi? walaupun saya tahu perasaan saya kat awak takkan bawak kita ke mana-mana pun. cukuplah dengan kehadiran awak membahagiakan hidup saya yang sememangnya empty ni.. Hari ni saya tak bersembang dengan awak langsung yela saya faham awak baru masuk sem baru kan jadi mestilah awak sibuk dengan assignment dan tugasan barukan.. hihi takpe saya faham.. Tapi saya agak sedih jugak sebab semalam awak cakap awak taknak kawan dah dengan saya gara-gara saya taknak bagi awak link blog baru saya.. Kalau memang itulah yang awak benar-benar maksudkan.. terima kasih ye.. Tapi entahlah degil sungguh hati ni nak je jenguk wall awak.. tapi bila tengok wall awak cemburu pun ye tapi takpelah biarlah saya sayang awak dari jauh je jauh dari dalam sudut hati saya ni biar saya je yang tahu.. Saya happy bila awak happy dengan pasangan baru awak tu.. dia add saya so saya approve jela.. dia nampak baik dan sesuai dengan awak.. Saya gembira ada yang lebih sayangkan awak macam yang saya sayangkan awak.. Hari ni saya dengar awak balik kampung kan.. semoga awak selamat sampai ke kampung halaman ye.. Saya harap saya dapat menahan diri dari menegur awak nanti.. ye saya pasti saya boleh buat.. Cukuplah sekadar saya perhatikan awak je.. itu saja tentang kita hari ni..


Semenjak my bestie ni sambung blajar dia dah jarang online dah.. banyak benda nak citer kat dia ni. tapi dia bila online je parking nick then trus lesap hantu betoi !! emm geram dibuatnya tadi dapat la im sekejab dengan dia tapi skang dah hilang pulak adoi.. macamana nak report status blog kat dia ni haishh serabut betul.. dia suruh mesej kat  hanfon je tapi rasa malas la pulak nak tulis mesej panjang lebar im kan senang boleh taip je ni kalo mesej adoi memang tak kuasa la.. maaf eyh kawan nanti kalo kita panjang umur kita cerita lagi ok.. kalo la ko tahu 2 hari aku asyik nangis jer kat cb tau sebab kesukaran nak masuk situ.. selalu chat kat blog je.. tapi chatbox blog dah hilang sbb yela chatbox tu chatbox orang bukan chatbox kita kan jadi kalo nak chat kenala masuk kot pintu bukan kot tingkap hihi.. tapi sekarang da tak sedih dah redha je haha.. so lepas ni jarang la masuk chatbox lagi.. tengoklah kalau rajin ye.. itu je kot untuk hari ni.. 


ShoutMix chat widget